SAP taloushallinto


Loppulaskenta 1900-luvun tietojärjestelmien monimutkaisuudelle?

SAP on suurimman muutoksen edessä sitten 90-luvun lopun R/3 client/server -lanseerauksen. Muistivarainen teknologia ja uudet S4HANA yrityssovellukset tulevat korvaamaan nykyiset. On selvää, että jossain vaiheessa kaikkien SAP asiakkaiden on siirryttävä uuteen.  2025  on SAP:n nykyisille sovelluksille ilmoittama tuen takaraja. Tuskin SAP lypsävää lehmää tappaa, mutta maksut kyllä nousevat.

Vaikka näyttäisi siltä, että aikaa on runsaasti, kannattaa ryhtyä suunnittelemaan tiekarttaa uuteen. Sen voi tehdä askel kerrallaan. Korottamalla version vähintään ECC607:ään, siirtämällä sovellukset HANA-tietokantaan, siirtymällä uuteen pääkirjaan (NGL). Siirtyminen S4-maailmaan tarkoittaa talouden puolella myös siirtymistä uuteen pääkirjaan (NGL New General Ledger).

 

S4_ROADMAP

 

Kannattaa myös miettiä mitä vie mukanaan uuteen. Pitäisikö tehdä kokonaan uusi? Tai olisiko viimein aika aloittaa arkistointiprojekti?

SAP:n mielenkiinto kohdistuu nyt uuteen. Samoin kumppaneiden ja konsulttien, sillä milloinkaan ei ole IT-maailmassa ollut erityisen suosittua profiloitua vanhojen sovellusten asiantuntijaksi. Siksi tulee aika, jolloin vanhalle voi olla vaikeaa löytää tukea.

Vihdoinkin! Tätä ratkaisua on odotettu jo kirjanpidon keksimisestä asti.


Talouden rooli ERP järjestelmässä <PDF>