SAP Query: tulostusmuoto

SAP Query: tulostusmuoto


SAP Query: tulostusmuoto määrittää paitsi raportin ulkoasun myös sen toiminnot. Tulostusmuoto valitaan raportin käynnistyksen yhteydessä. Oletustulostusmuoto on ‘ABAP luettelo’.

SAP List Viewer

Tulostusmuoista ‘SAP List Viewer’ tarjoaa kaikki ALV toiminnot. ALV toiminnot mahdollistavat raportin asetteluiden muokkauksen ja vaihtoehtoiset asettelut. Perusluettelon valinnat (järjestys, lajittelu, loppusummat) eivät sido kuten ABAP Luettelossa, vaan sarakkeiden järjestystä voi muuttaa ja niiden sisältöjä voi lajitella, suodattaa ja summata.

Queryt voivat olla hyvinkin raskaita ja oikeita resurssisyöppöjä. Jos ajattelit välttää tätä ajamalla niitä taustalla, tulos on pettymys. Et voi enää muokata tai porautua raportilta. Tulostusmuoto ‘Taulukkolaskenta’ muuttuu ABAP luetteloksi.

Tallennetut luettelot

Paras ratkaisu on ajaa Query taustalla ja valita tulostusmuodoksi ‘Tallennus tunnuksella (Saved list)’.  Silloin raportti tallennetaan nimellä tallennettuihin luettelohin. Tallennetut listat löytyvät kyselyruudulta SQ00/SQ01) valikosta Siirry/Tallennetut luettelot.

Jos kyselylle on generoitu transaktio joko aluevalikkoon liittämisen yhteydessä tai muuten, siitä voidaan käynnistää myös tallennettu luettelo.

Alla esimerkki, jossa query-transaktio on lisätty käyttäjän suosikkeihin. Hiiren oikealla avautuvasta valikosta on valittavissa toiminto ‘Tallennetut luettelot’.

SAP Query: tulostusmuoto - tallennetut luettelot

Alla enemmän aiheesta SAP Query: tulostusmuoto.

 


SAP Query: tulostusmuodot