SAP Queryjen siirto

Raporttiryhmien siirto

Haluat lisätä Report Painter raportin aluevalikkoon (Area menu), mutta missään ei ole paikkaa raportin nimelle, vain raporttiryhmälle. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun pitää tietää missä raporttiryhmässä raportti on.

Aluevalikot luodaan ja ylläpidetään kehityksessä. Myös raporttiryhmien pitää olla siellä, muuten raporttia ei voi lisätä aluevalikkoon. Helpoin tapa saada ne sinne on kopioida ne Vie/Tuo (Export/Import) toiminnolla teksitiedostoina.

Testidatan vuoksi Report Painter raportit tehdään yleensä testissä tai tuotannossa. Kaikki Report Painter raportit pitää kohdistaa raporttiryhmään ennen kuin niitä voi käyttää. Ennen kuin raporttiryhmien siirto on mahdollista, pitää ensin tietää mitkä ne ovat.

Oheisessa dokumentissa selitetään miten siirto tapahtuu.

 


Raporttien siirto toiseen ympäristöön


SAP Queryjen siirto

SAP Queryjen siirto

Siirto testistä kehitykseen

Siirtopyynnöt ovat SAP:ssa normaalitapa siirtää objekteja ympäristöstä toiseen. Siirtojärjestys on DEV->TST->PRD.

Kyselyt määritellään yleensä testissä tai jopa tuotannossa, koska siellä on järkevää dataa niiden testaamiseen.  Jos halutaan lisätä kysely aluevalikkoon, kyselyn, käyttäjäryhmän ja infojoukon kaikkien pitää olla olemassa kehityksessä.

Helpoin tapa siirtää SAP Query määritykset kehitykseen on siirto tekstitiedostoina. Tämä on mahdollista vain vakioalueen kyselyille.

Esimerkkikysely luotiin testissä vakioalueella, joten sen voi siirtää sieltä kehitykseen.

 

Oheisena ohjeet miten siirto tehdään.


SAP Queryn, infojoukon ja käyttäjäryhmän siirto


SAP aluevalikot

SAP aluevalikot

SAP aluevalikko (Area Menu, SE43N)

Oikeiden raporttien löytäminen voi joskus olla vaikeaa. Muista kuin SAP:n raporteista pitää tietää joko ohjelman nimi tai sen transaktiokoodi (yleensä z-alkuinen). SAP aluevalikot (Area Menu) tarjoavat ongelmaan helpon ratkaisun.

Aluevalikkoon voi lisätä vakioraportteja, transaktioita, ABAP raportteja, kyselyjä, Report Painter raportteja. Oikeastaan mitä vain.

SAP aluevalikko helpottaa myös käyttöoikeuksien hallintaa, mitkä usein voivat turhauttaa käyttäjiä. Sama ohjelma voi aiheuttaa käyttöoikeusvirheen riippuen siitä miten se käynnistetään. Otetaan esimerkiksi vaikka kirjanpidon tase- ja tulosraportti. Käyttäjä voi käynnistää sen transaktioilla F.01, S_ALR_87012284, S_ALR_87009822 tai ohjelmalla RFBILA00. Käyttäjällä ei välttämättä ole oikeutta kaikkien näiden käyttöön.

Käyttöoikeusroolit ovat tehokas tapa valvoa aluevalikon käyttöä. Kun aluevalikko lisätään käyttäjän rooleihin, se aukeaa käyttäjävalikossa. Käyttäjät voivat luottaa siihen, että heillä on käyttöoikeudet kaikkiin valikossa näkemiinsä raportteihin.

Aluevalikko toimii myös transaktiona. Yhdellä ja samalla transaktiolla pääset käsiksi useisiin raportteihin tai tapahtumiin. Valitettavasti aluevalikkoa ei voi lisätä suosikkeihin. Sen sisältämiä transaktioita sen sijaan voi.

Huom! SAP aluevalikot (Area Menu) ovat varsin teknisiä. Niihin liittyy muutospyyntöjä, käyttöoikeuksia ja kehityspaketteja (development packages). Tämä vaatii osaamista ja yhteistyötä basis kavereiden kanssa.

Oheisena esitys aluevalikoiden luomisesta.


Oma raporttivalikko aluevalikolla (Area Menu))


Kun tämän kaiken osaat, voitkin ripustaa oveesi kyltin: Area Manager !